Дослідження гормонального статусу інвазивного внутрішньочасточкового раку грудної залози

Лазарук О.В., Тетяна Ю.Л.

Метою дослідження було визначення ризику смертності хворих на внутрішньочасточковий інфільтративний рак грудної залози (РГЗ) з урахуванням показників імуногістохімічної діагностики.

Досліджено гістологічний матеріал 20 пацієнток з інфільтративним внутрішньочасточковим РГЗ, який становить 20% усіх онкологічних захворювань грудної залози. Із них 16 жінок у клімактеричному віці — група 1 та celebrex dosage 4 жінки — до настання клімаксу — група 2. Із antibiotic cipro досліджуваних гормональних рецепторів використовували: естроген (ER), прогестерон (PgR) та HER-2/neu-епідермальний фактор росту.

У пацієнток 1-ї групи 58% випадків становили ER+ та 77% PgR+-пухлини. У 4 жінок групи 2 відзначали тенденцію до переважання гормоннегативних пухлин: ER- — 75%, PgR- — 50%.

При дослідженні HER-2/neu-статусу в жінок групи 1 у 3 пацієнток виявлено HER-2/neu−, а у 13 — HER-2/neu+. У групі 2 HER-2/neu-негативний діагностовано у 2 жінок.

ER- і PgR-позитивні пухлини керовані та контрольовані гормональними cipro medication препаратами. РГЗ, що характеризується негативним рецепторним (ER-, PgR-, HER-2/neu-) статусом, має несприятливу загальну та безрецидивну виживаність. Позитивний статус рецепторів (ER+, PgR+) і celebrex generic негативний HER-2/neuстатус при інфільтративному РГЗ має сприятливий перебіг і прогноз.

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment