Слінгові операції при стресовому нетриманні сечі

Одарчеко С.П. , Камлук В.П.

Мета дослідження — довести ефективність слінгової методики TVT-O при лікуванні жінок зі стресовим нетриманням сечі внаслідок терапії симптоматичних фіброміом та після променевої терапії.

Проведено ретроспективний аналіз групи пацієнток, у яких використовували методику TVT-O у комбінації з лапароскопічними операціями в гінекології та після променевої терапії.

У результаті дослідження генітальної та екстрагенітальної патології не виявлено, що свідчить про те, що у відібраній групі пацієнток типові скарги на стресове нетримання сечі пов’язані з симптоматичними фіброміомами та одержанням променевої терапії.

У групі застосовано лапароскопічні ТЕМ у поєднанні зі слінговими операціями TVT-O та слінгові операції TVT-O у хворих після променевого лікування. Перед початком операції місце розрізу обколюють розчином адреналіну з прокаїном, проводячи гідропрепарування парауретральної зони. Для операції TVT-О використовують спеціальний набір інструментів. Тривалість хірургічного втручання — близько 30 хв.

На основі проведеного ретроспективного аналізу історій хвороби встановлено, що середній вік пацієнток становив 47,2±3,4 року, середня тривалість захворювання — 5,1±1,2 року, тривалість етапу TVT-O — 30,3±2,7 хв, кількість епізодів сечовипускання з проявами нетримання сечі до оперативного лікування — 5,3±2, після оперативного лікування — не відзначали. Ускладнень на час дослідження не виявлено.

Найбільш простою та універсальною операцією для корекції стресового нетримання сечі можна вважати слінгову операцію TVT-O.

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment