Розроблено Стандарти медичної допомоги “Рак передміхурової залози”

Устінов О.В.

У документі, зокрема, йдеться про те, що медична допомога пацієнтам з раком передміхурової залози (РПЗ) надається в закладах охорони здоров’я, що надають спеціалізовану медичну допомогу.

Медична допомога пацієнтам з РПЗ потребує міждисциплінарної співпраці та інтегрованого їх ведення мультидисциплінарною командою фахівців, до якої мають бути включені лікарі загальної практики — сімейної медицини, урологи, онкологи, хірурги-онкологи, радіологи, лікарі з променевої терапії та інші фахівці.

Лікарі загальної практики — сімейні лікарі, лікарі інших спеціальностей повинні бути обізнані щодо основних факторів ризику та початкових клінічних проявів РПЗ з метою їх раннього виявлення та направлення пацієнта в заклади охорони здоров’я, що надають спеціалізовану медичну допомогу, а також сприяють виконанню всіх рекомендацій фахівців онкологічного профілю під час протипухлинного лікування та організації належної паліативної допомоги пацієнтам, які виявляють бажання знаходитися вдома на термінальних стадіях захворювання.

Усі можливі варіанти лікування повинні обговорюватися з пацієнтом у такий спосіб, який буде йому зрозумілим та враховуватиме його індивідуальний культурний та освітній рівень. Особливо важливим є обговорення мети, якої слід досягти, при виборі схеми лікування.

Проєкт наказу МОЗ

Клінічна настанова

Стандарти медичної допомоги

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, 01601, e-mail: moz@moz.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

 За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment