МОЗ затверджено розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих

Устінов О.В.

Наказом МОЗ України від 29.05.2023 р. № 977 відповідно до пункту 10 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2011 р. № 298 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 9 лютого 2022 р. № 137) та пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 90), з метою раціонального і цільового використання лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2019 р. за бюджетною програмою КПКВК 2301400 «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» за напрямом «Закупівля лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, медичних виробів, інших товарів і послуг» у частині «Закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих», затверджено розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених за кошти Державного бюджету України на 2019 р. за бюджетною програмою КПКВК 2301400 «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» за напрямом «Закупівля лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, медичних виробів, інших товарів і послуг» у частині «Закупівля хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих», що додається.

Керівнику ДП «Укрмедпостач» МОЗ України доручено забезпечити:

1) прийняття лікарських засобів;

2) своєчасну доставку лікарських засобів згідно із затвердженим цим наказом розподілом.

Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних військових адміністрацій, Київської міської військової адміністрації та державного некомерційного підприємства «Національний інститут раку» доручено забезпечити у разі отримання лікарських засобів:

1) здійснення розподілу лікарських засобів між закладами охорони здоров’я, незалежно від форми власності, у строк, що не перевищує 3 робочих дні від видання цього наказу;

2) врахування під час застосування лікарських засобів їх терміну придатності;

3) персональну відповідальність за збереження та раціональне застосування лікарських засобів;

4) подання щомісяця до ДП «Укрмедпостач» МОЗ України актів списання лікарських засобів у термін до 6-го числа місяця, наступного за звітним.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment