Фахівці з США надаватимуть академічну та наукову підтримку українським онкологам

Устінов О.В.

Фахівці з Національного інституту охорони здоровʼя США готові надавати академічну та наукову підтримку українським лікарям щодо навчання персоналу онкологічних клінік та принципів допомоги пацієнтам.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров, який у складі української делегації відвідав 3-й Щорічний симпозіум Марії Склодовської-Кюрі з дослідження та лікування раку, що проходив 20–22 вересня в місті Баффало, штат Нью-Йорк, США. Симпозіум було організовано науково-дослідним та лікувальним онкологічним центром Розуелл-Парк за підтримки Ініціативи Балтійського, Адріатичного, Чорного морів.

Коментар Сергія Дуброва

«Українці з онкопатологією нині змушені протистояти одразу двом ворогам:  внутрішньому — хворобі та зовнішньому — російській агресії. Розпочата росією війна поставила під загрозу лікування цих людей, а отже, і їхній шанс на життя. Адже навіть за наявності необхідних ліків не завжди є можливість вчасно отримати хіміотерапію — через повітряні тривоги чи відключення електроенергії. І якщо питання безперервного електрозабезпечення лікарень нам вдалося вирішити — власними силами та з допомогою благодійних організацій і донорів, — то небезпека обстрілів нікуди не зникла. Проте навіть в умовах активної фази війни наші лікарі роблять надможливе для того, щоб зберегти своїм пацієнтам життя. Ми вдячні американським колегам за допомогу в наданні консультацій та обмін передовим досвідом клінічних досліджень», — зауважив під час доповіді С. Дубров.

У рамках симпозіуму сторони домовилися про обмін досвідом між українськими та американськими клініками онкологічного напряму щодо надання медичної допомоги пацієнтам онкологічного профілю та співпраці в питаннях клінічних досліджень.

Українська делегація також представила досвід роботи медичної сфери в надскладних умовах та результати медичної реформи.

Нагадаємо, в Україні створена і діє робоча група з питань удосконалення та розвитку онкологічної допомоги.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment