Розроблено стандарт медичної допомоги «Гострий мієлоїдний лейкоз»

Устінов О.В.

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Стандарту медичної допомоги «Гострий мієлоїдний лейкоз» (далі — проєкт акта).

Проєкт акта розроблено з метою удосконалення надання медичної допомоги в Україні.

Обґрунтування

Рання діагностика та початок лікування пацієнтів з гострим мієлоїдним лейкозом сприяє поліпшенню показників виживаності, якості життя пацієнтів та попередженню інвалідизації. Індивідуалізований підхід до терапії, який базується на призначенні лікування залежно від варіанта патології та наявності факторів ризику, корекція плану терапії на проміжних етапах дозволяє досягти тривалої ремісії. Ефективна взаємодія між учасниками міждисциплінарної команди вважається найкращою практикою лікування, а також невід’ємною складовою скоординованої допомоги в галузі онкології. Заходи з раннього (своєчасного) виявлення цього злоякісного захворювання дозволяють суттєво подовжити життя пацієнта.

Проєкт наказу МОЗ

СМД гострий мієлоїдний лейкоз

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймають протягом 15 днів з дня оприлюднення акта у письмовому або електронному вигляді: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: moz@moz.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment