Національний інститут раку отримав сучасний комп’ютерний томограф

Устінов О.В.

Національний інститут раку отримав сучасний 32-зрізовий спіральний комп’ютерний томограф виробництва Canon Medical Systems. Медичне обладнання придбане коштом Міністерства охорони здоров’я України.

Завдяки такому обладнанню, виділеному спеціально для стаціонарних відділень, лікарі інституту зможуть проводити дослідження ургентним пацієнтам у найкоротші терміни та за мінімального переміщення тяжкохворих пацієнтів.

Подробиці

Комп’ютерний томограф системи Aquilion Lightning виробництва Canon Medical Systems містить передові технології, які дають змогу оптимізувати процес досліджень та прискорити прийняття клінічних рішень у стаціонарі інституту. Обладнання відповідає всім сучасним вимогам комп’ютерної томографії, зокрема:

  • спрощує роботу лікарів завдяки автоматизованій системі;
  • забезпечує зручність і безпеку пацієнтів завдяки мінімізованим дозовим навантаженням;
  • правильно підібрані габарити та розміри обладнання усувають будь-які обмеження для пацієнтів із надмірною масою тіла чи серйозними фізичними вадами тощо.

Про комп’ютерну томографію

Зазначимо, що комп’ютерна томографія (КТ) — це метод променевої діагностики, що базується на застосуванні рентгенівських променів. Комп’ютерний томограф являє собою спеціальну рентгенівську установку, яка обертається навколо тіла пацієнта і робить знімки під різними кутами. Зображення обробляються і підсумовуються комп’ютером. Комп’ютерна томографія ґрунтується на вимірі і складній комп’ютерній обробці того, наскільки послаблюється рентгенівське випромінювання в різних за щільністю тканинах.

Лікарі пройдуть навчання найближчим часом

Найближчим часом лікарі відділення променевої діагностики пройдуть навчання для роботи з обладнанням та буде поданий відповідний пакет документів на отримання ліцензії для експлуатації апарату.

На сьогодні спеціалістами компанії — постачальника медичного обладнання в повному обсязі проведені роботи з інсталяції комп’ютерного томографа та всі пусконалагоджувальні роботи.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment