Розроблено уніфікований клінічний протокол «Злоякісна меланома шкіри»

Устінов О.В.

Резюме. Відповідний проєкт наказу МОЗ винесено на громадське обговорення

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу «Про затвердження уніфікованого клінічного протоколу первинної та спеціалізованої медичної допомоги «Злоякісна меланома шкіри».

Про документ

Уніфікований клінічний протокол медичної допомоги (УКПМД) «Злоякісна меланома шкіри» за своєю формою, структурою та методичним підходом щодо використання вимог доказової медицини створено згідно з Методикою, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2012 р. № 751 «Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров’я України», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 р. за № 2001/22313.

УКПМД розроблений на основі адаптованої клінічної настанови «Злоякісна меланома шкіри», яка ґрунтується на принципах доказової медицини з урахуванням сучасних міжнародних рекомендацій

В УКПМД зосереджено увагу на основних етапах надання медичної допомоги пацієнтам з меланомою шкіри. Основними завданнями при розробці протоколу було забезпечення якості, ефективності та рівних можливостей доступу до медичної допомоги пацієнтів з меланомою шкіри, створення єдиних принципів щодо здійснення профілактики, діагностики, лікування та реабілітації хворих, а також обґрунтування кадрового забезпечення та ресурсного оснащення закладу охорони здоров’я.

Робочу групу з розробки галузевих стандартів медичної допомоги за темою «Злоякісна меланома шкіри», до якої увійшли представники різних медичних спеціальностей (онкологи, хірурги-онкологи, лікарі-патологоанатоми, дерматологи), створено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 18 серпня 2020 р. № 1908 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16 лютого 2021 р. № 265).

Проєкт наказу МОЗ

Клінічна настанова

Уніфікований клінічний протокол

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, 01601, e-mail: moz@moz.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment