Розроблено Стандарт медичної допомоги «Первинні заочеревинні саркоми»

Устінов О.В.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення для громадського обговорення проєкту наказу «Про затвердження Стандарту медичної допомоги «Первинні заочеревинні саркоми».

Обґрунтування

Заочеревинні саркоми (ЗС) — рідкісні пухлини, захворюваність на які становить від 0,5 до 1 нових випадків на 100 000 населення на рік. ЗС не є одним захворюванням, цей термін визначає гетерогенну групу новоутворень з різними біологічними характеристиками, чутливістю до лікування та онкологічним ризиком.

Існує понад 140 підтипів сарком м’яких тканин, проте в межах заочеревинного простору трапляються 4 головні гістологічні підтипи, що становлять близько 90% від усіх пухлин: високодиференційована ліпосаркома (далі — ЛС), дедиференційована ЛС, лейоміосаркома, солітарна фіброзна пухлина.

Своєчасна діагностика та ранній початок лікування пацієнтів із ЗС в умовах спеціалізованого закладу охорони здоров’я (ЗОЗ) сприяє попередженню розвитку ускладнень, покращенню якості життя пацієнтів. Ефективна взаємодія між учасниками процесу вважається найкращою практикою терапії, а також невід’ємною складовою скоординованої допомоги в онкології.

Проєкт наказу МОЗ

СТАНДАРТ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПЕРВИННІ ЗАОЧЕРЕВИННІ САРКОМИ

ПЕРВИННІ ЗАОЧЕРЕВИННІ САРКОМИ КЛІНІЧНА НАСТАНОВА, ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗАХ

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7; e-mail: moz@moz.gov.ua, dec@dec.gov.ua,  gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment