Розроблено стандарт медичної допомоги «Рак шлунка»

Устінов О.В.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу «Про затвердження Стандарту медичної допомоги «Рак шлунка» (далі — проєкт акта).

Обґрунтування

У документі, зокрема, йдеться, що рак шлунка (РШ) — поширене та агресивне первинне злоякісне захворювання, яке характеризується швидким інвазивним ростом, пізньою маніфестацією клінічних проявів та високою схильністю до рецидивів. Відсутні доказові дані щодо специфічної профілактики РШ.

Рання діагностика та швидкий початок лікування пацієнтів з РШ сприяє попередженню інвалідизації та передчасної смерті пацієнтів. Ефективні системи комунікації, які відповідають конкретним потребам окремих осіб, є найважливішими для забезпечення своєчасної діагностики, направлення та лікування пацієнтів.

Пацієнти з РШ повинні бути впевнені, що усі спеціалісти охорони здоров’я, які беруть участь у їхньому лікуванні, комунікують та взаємодіють між собою і з ними.

Управління терапевтичним процесом мультидисциплінарною командою вважається найкращою практикою лікування, а також невід’ємною складовою скоординованої допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Проєкт акта розроблено з метою удосконалення надання медичної допомоги в Україні.

Проєкт наказу МОЗ

Стандарт медичної допомоги «Рак шлунка»

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за адресою:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7,
e-mail: moz@moz.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment