Розроблено стандарт медичної допомоги «Гострий лімфобластний лейкоз у дітей»

Устінов О.В.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу «Про затвердження Стандарту медичної допомоги «Гострий лімфобластний лейкоз у дітей (лікування в першому гострому періоді)».

Обґрунтування

Гострий лімфобластний лейкоз (ГЛЛ) посідає 1-ше місце у структурі злоякісної патології у дітей. Всебічна діагностика (цитоморфологічна, імуноцитологічна, молекулярногенетична), застосування ризик-адаптованих стратегій лікування із дотриманням відповідних доз, інтенсивності та тривалості терапії, профілактика та надання адекватної допомоги в разі розвитку ускладнень дозволяють досягти довгострокової безрецидивної виживаності пацієнтів на рівні не менше 85%.

Ранні, надранні рецидиви, потребують виконання алогенної трансплантації кісткового мозку за наявності показань до максимально швидкої координації між відповідними закладами охорони здоров’я. Це дозволяє досягати 65–70% тривалої безрецидивної виживаності у пацієнтів з рецидивами ГЛЛ.

Мультидисциплінарний підхід на основі взаємодії багатопрофільної команди фахівців, що ухвалюють узгоджені клінічні рішення відповідно до конкретних потреб пацієнта, є найважливішим фактором для забезпечення ефективного лікування.

Проєкт наказу МОЗ.

СТАНДАРТ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ «ГОСТРИЙ ЛІМФОБЛАСТНИЙ ЛЕЙКОЗ У ДІТЕЙ (ЛІКУВАННЯ В ПЕРШОМУ ГОСТРОМУ ПЕРІОДІ)».

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за адресою:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: moz@moz.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment