Національний інститут раку збільшив кількість операцій на 50%

Устінов О.В.

У лютому 2023 р. Національний інститут раку було реорганізовано в комунальне некомерційне підприємство. Це дало змогу медзакладу укласти з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) договори за Програмою медичних гарантій на 15 пакетів медичних послуг.

Коментар Сергія Дуброва

«Саме реорганізація інституту дала змогу більшій кількості пацієнтів отримати якісну та безоплатну допомогу при онкологічних захворюваннях. Це великий крок до реформування медичної сфери. Це та модель, за якою пацієнти самі обирають, де їм отримувати медичні послуги, а медична установа створює для них найкращі умови, щоб конкурувати на ринку. Лікарі отримують гідну оплату праці, пацієнти — якісні послуги, сервіс та піклування», — зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

За І півріччя 2023 р. бюджет за договорами із НСЗУ зріс на 9 761 883,83 грн, що підвищило спроможність інституту забезпечити потребу онкологічних пацієнтів у безоплатних діагностичних та лікувальних послугах.

Завдяки реорганізації суттєво покращилися і результати роботи. Так, у І півріччі 2023 р. у стаціонарі проліковано 17 545 хворих, що на 3544 пацієнти більше порівняно з 2021 р. Кількість проведених операцій з січня 2023 р. становить 5208, що на 1792 більше, ніж за аналогічний період 2021 р.

Інститут продовжує модернізацію приміщень та обладнання. За І півріччя 2023 р. введено в експлуатацію 20 одиниць дороговартісного обладнання. У березні закінчено роботи з оновлення всіх приміщень бактеріологічної лабораторії, проведено закупівлі з придбання нових лабораторних меблів, інвентарю. Також створено новий простір відділення дитячої онкології в консультативній поліклініці. Наразі розпочато проєктні роботи з капітального ремонту та модернізації відділення хіміотерапії у другому клінічному корпусі.

Нагадаємо, у травні 2023 р. Національний інститут раку отримав сучасний 32-зрізовий спіральний комп’ютерний томограф виробництва Canon Medical Systems. Обладнання придбано ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення Міністерства охорони здоровʼя.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment