Українські онкологи пройдуть стажування у США

Устінов О.В.

Українські медики-онкологи пройдуть стажування в провідних американських центрах із клінічних інновацій та лікування онкологічних захворювань, що знаходяться в Нешвіллі (штат Теннессі) та у Філадельфії (штат Пенсільванія), США. Навчання організовано за ініціативою міністерства охорони здоров’я та Фонду миру та розвитку.

Подробиці

Лікарі-онкологи різних спеціальностей вивчатимуть мультидисциплінарні підходи до впровадження сучасних протоколів лікування раку на конкретних прикладах найкращих клінік США.

Першими медичними закладами, які відвідає група українських онкологів з 15 до 28 жовтня, будуть Онкологічна лікарня Теннессі (Tennessee Oncology) та Госпіталь Святого Томи (Ascension Saint Thomas Hospital).

Медики обміняються досвідом з американськими колегами, ознайомляться з новітніми підходами щодо діагностування та лікування онкологічних захворювань. Також навчання дозволять медикам удосконалити комунікацію з онкохворими.

Підвищення кваліфікації лікарів-онкологів наразі для України є критично важливим, адже в результаті повномасштабної війни, розв’язаної росією, кількість людей, хворих на рак, збільшилася. Багато з них на початку війни мали проблеми з отриманням ліків і зі своєчасним наданням допомоги.

Поїздки задля обміну досвідом з американськими партнерами стали частиною системної роботи МОЗ та Фонду. Налагоджується продуктивна співпраця з багатьох напрямів, серед яких, крім онкології, також трансплантологія, реконструктивна хірургія та сімейна медицина.

Коментар Віктора Ляшка

«Міжнародне медичне партнерство — це той механізм, який дозволяє інтегрувати найкращий світовий досвід у медичні системи окремих країн. Це не про формальності, а про живу взаємодію між окремими лікарями та медичними закладами, яка відкриває чудові можливості — це і проведення спільних досліджень, наукова і практична робота. Усе, що дозволяє підвищувати якість медичної допомоги для збереження здоровʼя людей у всьому світі», — коментує міністр охорони здоров’я України В. Ляшко.

Напередодні, навесні цього року провідні українські лікарі-онкологи взяли участь у конгресі Американської асоціації дослідження раку (American Association for Cancer Research — AACR) — першої та найбільшої організації у світі, яка займається дослідженням раку. Там йшлося про новітні дослідження, що допоможуть боротися з онкопатологією.

Обмін досвідом триватиме і надалі, зокрема вже в листопаді заплановані поїздки українських лікарів до інших великих онкологічних центрів у штаті Теннессі — Сара Кеннон (Sarah Cannon Cancer Center) та Вандербільт-Інграм (Vanderbilt-Ingram Cancer Center). А також Онкологічного центру Фокса Чейза (Fox Chase Cancer Center) у штаті Пенсільванія.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment