Затверджено клінічний протокол «Рак ротоглотки»

Устінов О.В.

Наказом МОЗ України від 20 жовтня 2023 р. № 1831 затверджено Уніфікований клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги «Рак ротоглотки».

Про документ

Уніфікований клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги (далі — УКПМД) «Рак ротоглотки» розроблений на основі сучасних принципів доказової медицини з метою покращання результатів надання медичної допомоги хворим на рак ротоглотки та створення єдиної комплексної, ефективної системи надання спеціалізованої онкологічної допомоги, а також реабілітації пацієнтів після проведеного спеціального протипухлинного лікування та надання за необхідності паліативної і симптоматичної допомоги хворим на рак ротоглотки. Заходи з профілактики, своєчасного виявлення цього захворювання та адекватного лікування дозволять суттєво покращити результати лікування хворих на рак ротоглотки, а також раціонально розподілити й оптимізувати витрати, пов’язані з його проведенням.

УКПМД розроблений на основі клінічної настанови «Рак ротової порожнини, ротоглотки, гортаноглотки, гортані та занедбаний рак голови та шиї», яка ґрунтується на принципах доказової медицини з урахуванням сучасних міжнародних рекомендацій, відображених у клінічних настановах NCCN Clinical.

Ознайомитися із протоколом можна за посиланням.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment