Відбувся ІІ З’їзд цитопатологів України

Устінов О.В.

6–7 листопада 2023 р. відбувся ІІ З’їзд цитопатологів України, організований провайдером освітніх заходів Державного некомерційного підприємства (ДНП) «Національний інститут раку» та Громадської організації (ГО) «Українська асоціація цитопатологів».

Відкрила з’їзд голова оргкомітету — генеральний директор ДНП «Національний інститут раку» Олена Єфіменко, яка відмітила, що саме в інституті відбулося становлення вітчизняної цитопатології та всіх етапів її історичного розвитку. Вона підкреслила також необхідність запровадження спеціальності  «Цитопатологія».

Голова оргкомітету з’їзду О. Єфіменко подякувала співробітникам інституту за розвиток цитопатології в надзвичайно складних умовах воєнного стану та їх активний обмін досвідом з фахівцями і лікарями інших наукових освітніх установ та закладів охорони здоров’я з метою безперервного професійного  розвитку та підвищення кваліфікації лікарів на благо наших пацієнтів!

З привітальним словом виступила співголова оргкомітету: старший науковий співробітник, доктор медичних наук, професор Лідія Болговапрезидент ГО «Українська асоціація цитопатологів», яка підкреслила важливість предмета «Цитопатологія» для лікарів різних профілів — цитопатологів, патологоанатомів, лікарів клінічної лабораторної діагностики, а також лікарів загальної практики — сімейної медицини, фахівців судово-медичної цитопатології та гістології, біології, студентів медичних та біологічних ВНЗ України, а також науковців сфери охорони здоров’я, які активно розробляють нові сучасні підходи та  впроваджують основні принципи, методи цитологічної диференційної діагностики доброякісних та злоякісних пухлин людини різних локалізацій і генезу, які можна використовувати в умовах поліклініки, стаціонарі і під час операції, з метою вибору ефективного лікування, спрямовані на збереження якості життя, працездатності українців як трудового потенціалу країни, особливо у складний час.

У роботі ІІ З’їзду цитопатологів на базі ДНП «Національний інститут раку» зареєстровано понад 150 учасників. У кінці роботи з’їзду учасниками ухвалено рішення, спрямоване на необхідність використовувати додаткові методи дослідження для оптимально вірного морфологічного діагнозу.

Захід передбачає отримання сертифіката з безперервного професійного розвитку у 30 балів за доповідь і 10 балів за участь.

За матеріалами unci.org.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment